تردید نسبت به کاهش هزینه ساخت مسکن
|تردید نسبت به کاهش هزینه ساخت مسکن از خراسان مسکن|
رییس انجمن انبوهسازان استان تهران گفت: کاهش نرخ مصالح ساختمانی به تنهایی نمیتواند عامل پایدار و همچنین موثری در کاهش نرخ مسکن باشد.
به به گفته بنانیوز(BanaNews.ir)؛ حسن محتشم اظهار کرد: چهار عامل در نرخ مسکن موثر می باشد که عبارتند از نرخ زمین، هزینه سرویس ها و خدمات شامل سرویس ها و خدمات شهرداری و همچنین نظام مهندسی، دستمزد قوه انسانی و همچنین نرخ مصالح که در سال شمسی جاری بجز مورد آخر بقیه موارد طبق سنوات قبل با افزایش همراه بوده می باشد. لذا نمیقدرت از کاهش هزینه تمام شده مسکن صحبت کرد.
او همچنین افزود: به دلیل رکود مسکن در سال شمسیهای اخیر نرخ زمین با ثبات همراه بود. با آن وجود اشخاص اندکی حاضرند زمین خود را زیر نرخ بفروشند و همچنین در صورتی که کسی پیدا می شود که زمین خود را زیر نرخ بفروشد، موردی و همچنین اتفاقی می باشد. پس نمیقدرت گفت نرخ زمین کاهش یافته می باشد.
رییس انجمن انبوهسازان تهران، سرویس ها و خدمات مهندسی و همچنین عوارض شهرداری را از دیگر مولفههای تاثیرگذار بر نرخ تمام شده مسکن دانست و همچنین گفت: با آنکه مسکن در دو سه سال شمسی اخیر با رکود همراه بوده، هزینه سرویس ها و خدمات افزایش یافته که قاعدتا روی نرخ تمام شده مسکن تاثیرگذار می باشد.
محتشم با گفتن آنکه عامل تاثیرگذار دیگر در نرخ مسکن، دستمزد قوه انسانی می باشد، خاطرنشان کرد: حکومت هر ساله نرخ کارگری را بالا میبرد که امسال نیز آن کار را صورت داد. بنابراین سازنده بایستی و حتما بابت قوه انسانی هزینه بیشتری نسبت به سال شمسی قبل بپردازد.
او همچنین ادامه داد: تنها عاملی که نرخ آن هم مقداری نسبت به سال شمسی قبل کاهش یافته مصالح ساختمانی می باشد که به تنهایی نمیتواند سهم عمده ای در کاهش نرخ مسکن داشته باشد. به هر حال تولیدکنندگان مصالح ساختمانی به دلیل رکود قسمت و بخش مسکن مجبور شدهاند مقداری قیمت و نرخ ها را پایین بیاورند که آن شرایط نه تنها پایدار نیست بلکه هیچیک از دو طرف عرضه و همچنین تقاضا از آن هم سود نمیبرند.
رییس انجمن انبوهسازان استان تهران توضیح داد: در شرایط فعلی که با انباشت تولید مواجهیم، بعضی فروشندگان تا مدتی مجبورند تورم را روی کالای خود لحاظ نکنند. آن مساله شاید از نظر سازندگان مسکن مثبت تلقی می شود ولی باید توجه داشت به معنای رونق مسکن نیست؛ چرا که هنوز مسکن با نبود مشتری مواجه می باشد و همچنین از طرفی رکود تولید، کاهش اشتغال را به دنبال دارد. همچنین بعد از آنکه بازار رونق بگیرد تولیدکنندگان مصالح نه تنها قیمت و نرخ ها را بالا میبرند بلکه تورم را نیز بر روی آن هم محاسبه میکنند و همچنین آن به نفع هیچیک از دو طرف عرضه و همچنین تقاضا نیست.
محتشم تاکید کرد: رکود فعلی حاکم بر قسمت و بخش مصالح ساختمانی ناپیدار می باشد و همچنین برنده آن شرایط دلالانی خواهند بود که قدرت خرید دارند و همچنین بعد از مدتی که بازار رونق گرفت با نرخهای روز، کالای خود را عرضه میکنند.
ایسنا
onlineblackjack.money