مشهد|شعر امروز به سمت «غزل موقعیتمدار» گرایش پیدا کرده می باشد
|مشهد|شعر امروز به سمت «غزل موقعیتمدار» گرایش پیدا کرده می باشد از خراسان مسکن|
به نقل از خبرگزاری خراسان مسکن از مشهدمقدس، هفتاد و همچنین پنجمین جلسه نقد و همچنین پژوهش شعر حوزه هنری خراسان رضوی ظهر امروز به نقد و همچنین بررسی کردن مجموعه شعر «لحظههای بیملاحظه» اثر مبین اردستانی، شاعر تهرانی، اختصاص داشت. آن مجموعه شعر چهاردهمین کتاب از شاعران خارج از خراسان رضوی بود که در سلسله جلسات حوزه هنری استان نقد شد.
اردستانی در آن نشست با گفتن آنکه «لحظههای بیملاحظه» نخستین مجموعه شعر اوست که به چاپ رسیده اظهار داشت: آن مجموعه شامل گلچینی از اشعاری می باشد که از ۱۸ سالگی تا زمان چاپ کتاب سرودهام و همچنین سیر ۱۵ سال شمسی از زندگانی مرا در بر میگیرد در همین راستا ترجیح دادم مجموعهای از قالبهای متنوع و گوناگون و مختلف ادبی با حال و همچنین هوای متغایر و متفاوت را در آن اثر به ثبت برسانم.
در ادامه، یوسف بینا شاعر و همچنین منتقد ادبی در مورد مهمترین ویژگیهای و همچنین نقاط نیرو مجموعه شعر «لحظههای بیملاحظه» گفت: در آن اثر مسلط بودن و تسلط داشتن شاعر بر زبان و همچنین وزن شعری آشکار می باشد به خصوص در شعر «فتح خون» که به نظر من بهترین شعر آن مجموعه از نظر سلامت زبانی می باشد و همچنین در آن هم تناسب خوبی بین فرم و همچنین محتوا ساخته یا ایجاد شده می باشد.
او همچنین افزود: شعرهای نیمایی، دوبیتی، رباعی، مثنوی و همچنین غزل از قالبهای شعری می باشد که در کنار ترانهها در آن کتاب وجود دارد البته بهره بری و استفاده از زبان عامیانه در بعضی از اشعار مجموعه بنظرم نامناسب بود.
بینا در مورد ویژگیهای شکلی و همچنین ظاهری مجموعه شعر «لحظههای بیملاحظه» خاطرنشان کرد: در آن کتاب چند اشکال جزئی ویرایشی به چشم میخورد ولی باید توجه داشت در مجموع طرح جلد و همچنین صفحهآرایی خوبی دارد.
مهدی آخرتی دیگر منتقد حاضر در آن جلسه در مورد بهره بری و استفاده از قالبهای متنوع و گوناگون و مختلف در آن مجموعه شعر گفت: کافکا میگوید: «نوشتن بیرون جهیدن از صف مردگان می باشد» بنابراین هرکس یک بیت شعر بسراید بایستی و حتما به او تبریک گفت. ولی باید توجه داشت بهره بری و استفاده از انواع قالبها در یک کتاب بنظر من شاید کار پسندیدهای نباشد و همچنین به شخصه آوردن شعر نیمایی، غزل و همچنین ترانه در کنار هم را نمیپسندم.
او همچنین افزود: شاعر دایره لغات محدودی در آن کتاب دارد و همچنین فضای ترانهها نیز تکراری می باشد از طرف دیگر شعر امروز شعری جزئینگر می باشد ولی باید توجه داشت ترانههای کتاب اینگونه نیست و همچنین استعارات آن هم کلی خواهند بود.
همچنین، عباس ساعی، شاعر و همچنین منتقد ادبی با گفتن آنکه آن مجموعه شعر برشی از زندگی می باشد، تصریح کرد: هر شعری که میخوانید عاطفهای متغایر و متفاوت را با تو به اشتراک میگذارد و همچنین «لحظههای بیملاحظه» به مانند صندوقچهای میماند که اکثر عواطف امروز بشر را میقدرت از آن هم بیرون آورد.
او همچنین افزود: یکی از ویژگیهای غیره ای که آن مجموعه را ارزشمند کرده بهره بری و استفاده از سرمایههای زبان محاوره می باشد؛ زیرا اینها زبان را صمیمی میکند و همچنین نوعی ژرفای فرهنگی به اثر عرضه میکند ولی باید توجه داشت در به کار گرفتن آن موارد بایستی و حتما دقت کرد. در آن مجموعه دو رباعی فوقالعاده زیبا در وصف «مادر» وجود دارد و همچنین در مجموع از خواندن آن کتاب لذت بردم و همچنین بهترین شعر آن هم نیز «لحظههای بیملاحظه» می باشد.
در پایان، محمد کاظم کاظمی، عضو تیم علمی برونمرزی فرهنگستان زبان و همچنین ادب فارسی با اشاره به آنکه شعر نیمایی سطربندی مشخصی دارد، گفت: اشعار آقای اردستانی از موارد نادری می باشد که آن مهم را در شعر نیمایی رعایت کرده؛ در واقع شعر نیمایی در بسیاری از مواقع از شعر سپید موفقتر می باشد که نمونه آن هم را در آن کتاب میبینیم.
او همچنین افزود: شعر امروز به سمت غزل موقعیت مدار که در آن هم شاعر در هر شعر موقعیت جدیدی از تجربیات خود را گفتن میکند گرایش دارد ولی باید توجه داشت آن امر در کتاب آقای اردستانی کمتر به چشم میخورد.
عضو تیم علمی برونمرزی فرهنگستان زبان و همچنین ادب فارسی خاطرنشان کرد: شهروندان و مردم شهرگرایی و همچنین بهره بری و استفاده از تعابیر محاوره از دیگر ویژگیهای غالب اشعار آقای اردستانی در آن کتاب بود ضمن آنکه از نظر بصری و همچنین شکلی کتاب صفحهآرایی زیبایی دارد و همچنین مشخص می باشد که ویراستار داشته و همچنین به اهمیت رعایت موارد و نکات ویرایشی توجه شده می باشد.
انتهای پیام/ ز